Is shilajit veilig? Shilajit-voordelen

Authentic Shilajit

Our Featured Products

Himalaya Shilajit 10 Grams
Shilajit by yorkshire herbs 10 Grams
Himalaya Shilajit 20 Grams
Himalaya Shilajit 30 Grams

Is shilajit veilig? Shilajit-voordelen

Shilajit is een traditioneel ayurvedisch medicijn dat veel wordt gebruikt in India en andere delen van Zuid-Azië. Het is gemaakt van een natuurlijk mineraal pek dat voorkomt in de Himalaya en waarvan wordt gezegd dat het verschillende gezondheidsvoordelen heeft. Hoewel het over het algemeen als veilig wordt beschouwd bij gebruik in traditionele ayurvedische preparaten en aanbevolen doseringen, is er beperkt wetenschappelijk onderzoek naar de veiligheid en effectiviteit ervan. Bovendien kunnen sommige Shilajit-producten op de markt verontreinigd zijn met zware metalen of andere schadelijke stoffen. Het wordt altijd aanbevolen om een arts te raadplegen voordat u Shilajit gebruikt, vooral als u zwanger bent, borstvoeding geeft of een reeds bestaande medische aandoening heeft.

Wij van de Natural Herbs-winkel verzamelen Shilajit van hooggelegen bergen van de Himalaya, we verwerken het vervolgens met behulp van een oude methode. Onze Shilajit is FDA USA goedgekeurd, GMP en Haccp UK gecertificeerd. Onze Shilajit is getest in het laboratorium in het VK en de VS

Wat is Shilajit?

 

Shilajit is een natuurlijk mineraal pek dat voorkomt in de Himalaya en andere bergketens in Azië. Het wordt traditioneel gebruikt in de Ayurvedische geneeskunde als een tonicum om de algehele gezondheid en het welzijn te verbeteren. Het wordt meestal verkocht in een vaste vorm die kan worden opgelost in water of melk en als vloeistof kan worden geconsumeerd.

Shilajit zou verschillende gezondheidsvoordelen hebben, waaronder het verhogen van energie en uithoudingsvermogen, het verbeteren van de spijsvertering en het verminderen van ontstekingen. Het wordt ook gebruikt voor de behandeling van een breed scala aan aandoeningen, zoals diabetes, hoge bloeddruk en artritis.
Het bevat fulvinezuur en humuszuur waarvan bekend is dat ze antioxiderende eigenschappen hebben.

Het is belangrijk op te merken dat hoewel shilajit al eeuwenlang traditioneel wordt gebruikt, er beperkt wetenschappelijk onderzoek is naar de veiligheid en effectiviteit ervan, dus het is altijd het beste om een arts te raadplegen voordat u het gebruikt.

85 mineralen en vitamines, fulvine- en humuszuur, CoQ10, vitamine K2, vitamine D3
 
 • De samenstelling van Shilajit kan variëren afhankelijk van de bron en bereidingswijze. Het bevat echter meestal een complex mengsel van organische en anorganische verbindingen, waaronder:
 • Fulvinezuur: een type humuszuur dat bekend staat om zijn antioxiderende eigenschappen.
 • Humuszuur: een natuurlijke verbinding die wordt gevormd door de afbraak van plantaardig materiaal.
 • Spoormineralen: Shilajit is een rijke bron van mineralen zoals ijzer, zink, mangaan en koper.
 • Dibenzo-alfa-pyronen (DBP’s) en hun derivaten: een groep verbindingen waarvan is aangetoond dat ze antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen hebben.
 • Eiwitten en aminozuren: Shilajit bevat verschillende aminozuren, waaronder cysteïne, histidine en methionine.
 • Steroïden: Shilajit bevat kleine hoeveelheden steroïden zoals cholesterol en campesterol.
 • Fenolverbindingen: inclusief fenolen, flavonoïden en terpenoïden.

 

Het is belangrijk op te merken dat de samenstelling van shilajit kan variëren afhankelijk van de bron en bereidingswijze, en sommige producten kunnen verontreinigd zijn met zware metalen of andere schadelijke stoffen. Het wordt altijd aanbevolen om een arts te raadplegen voordat u shilajit gebruikt, vooral als u zwanger bent, borstvoeding geeft of een reeds bestaande medische aandoening heeft.

Shilajit-voordelen

Shilajit is een natuurlijke substantie die wordt gewonnen uit rotsen in de bergen van de Himalaya en wordt beschouwd als een krachtige adaptogeen. Het wordt vaak gebruikt in Ayurvedische en Tibetaanse geneeskunde voor een verscheidenheid aan gezondheidsvoordelen. Sommige voordelen van Shilajit zijn verbetering van de fysieke prestaties, vermindering van vermoeidheid, versterking van het immuunsysteem, verlaging van de bloedsuikerspiegel, vermindering van ontstekingen, verbetering van de cognitieve functie, vermindering van stress en verbetering van de reproductieve gezondheid. Er is echter nog onvoldoende wetenschappelijk bewijs om deze voordelen te ondersteunen, daarom wordt het aangeraden om voor gebruik een arts te raadplegen.

Shilajit is een natuurlijke stof die voorkomt in de bergen van de Himalaya en wordt vaak gebruikt in de Ayurvedische geneeskunde. Er wordt gezegd dat het een aantal voordelen voor de gezondheid heeft, waaronder: 

 • Versterking van het immuunsysteem
 • Verbetering van de stofwisseling
 • Vermindering van ontstekingen
 • Verbetering van de cognitieve functie
 • Verbetering van de seksuele prestaties
 • Vermindering van stress en angst
 • Verbetering van de spijsvertering
 • Verbetering van de huidconditie

Echter, er is onvoldoende wetenschappelijk bewijs om deze voordelen te ondersteunen en verdere onderzoek is nodig om de veiligheid en effectiviteit van Shilajit te bepalen. Het is daarom belangrijk om altijd eerst een arts te raadplegen voordat u begint met het gebruik van supplementen.

Shilajit-voordelen voor mannen

Shilajit is een natuurlijke substantie die wordt gevonden in de bergen van de Himalaya. Het wordt vaak beschouwd als een adaptogeen, wat betekent dat het het lichaam kan helpen om te aanpassen aan stressvolle situaties. Er wordt gezegd dat shilajit een aantal voordelen heeft voor de gezondheid, waaronder:

-Versterking van het immuunsysteem -Verbetering van de energiebalans en vermindering van vermoeidheid -Versterking van de spieren en botten -Verbetering van de cognitieve functie -Verbetering van de stofwisseling -Verbetering van de seksuele gezondheid en versterking van de libido

Echter, er is nog steeds onvoldoende wetenschappelijk bewijs beschikbaar om deze voordelen te ondersteunen, en meer onderzoek is nodig om de effecten van shilajit op de menselijke gezondheid te begrijpen.

 

Shilajit-voordelen voor vrouwen

 

Shilajit wordt vaak beschouwd als een adaptogeen en wordt gezien als een krachtige tonic voor de gezondheid. Omdat shilajit wordt beschouwd als een algemene tonic voor de gezondheid, zijn er vele voordelen die vrouwen zouden kunnen ervaren. Enkele van deze voordelen zijn:

-Versterking van het immuunsysteem
-Vermindering van vermoeidheid
-Verbetering van de stofwisseling
-Verbetering van de hormonale balans
-Verbetering van de seksuele gezondheid
-Versterking van de haargroei en verbetering van de huidconditie

Echter, er is nog steeds onvoldoende wetenschappelijk bewijs beschikbaar om deze voordelen te ondersteunen, en meer onderzoek is nodig om de effecten van shilajit op de gezondheid van vrouwen te begrijpen.

Shopping Cart
Translate »